Huurverhoging
Door huurverhoging uw huur boven de liberalisatie/huurgrens?

Eigen Haard heeft de huur van uw sociale huurwoning verhoogd (wellicht met de inkomensafhankelijke verhoging van 6%) waardoor de huur van de woning boven de sociale huurgrens (oftewel liberalisatiegrens) kan komen. De vraag is mag dit: 
Het antwoord hierop is JA dit mag!

Dit feit houdt niet in dat uw woning in de vrije sector terecht komt uw woning blijft in de sociale sector omdat bij de aanvang van het huurcontract de huurprijs van uw woning niet hoger was dan de toenmalige liberalisatiegrens. Uw huur is nu wellicht hoger dan de liberalisatiegrens uw sociale huurcontract blijft bestaan! 

Wanneer u voor de inkomensafhankelijke huurverhoging huurtoeslag ontving blijft u hier recht op houden ook al is de huur boven de grens gestegen. Bij een nieuwe huurtoeslag aanvraag moet de huur wel lager zijn dan de liberalisatiegrens de grens is dit jaar gesteld op € 699,48.

Krijgt u te maken met een plotselinge inkomensdaling bijvoorbeeld door:

Pensionering    |    Overlijden partner/medebewoner     |    Arbeidsongeschiktheid

U kunt dan een maatwerkregeling aan vragen bij Eigen Haard: http://www.eigenhaard.nl/informatie-en-service/huurwoning/huur-en-betalen/huurverhoging#mijn-huur-is-verhoogd-maar-mijn-inkomen-is-in-2014-flink-gedaald-wat-kan-ik-doen

In het geval dat u sociaal huurcontract heeft en boven de liberalisatiegrens zit met uw huur zult u aftoppting naar de huurgrens aan moeten vragen bij Eigen Haard zodat u daarna in aanmerking kan komen voor huurtoeslag.
U moet dan wel voldoen aan diverse voorwaarden zie site van Eigen Haard.
Wilt u hulp bij bovenstaande hulpvraag kunt u ons mailen of bellen voor een afspraak

Wilt u weten wat de maximale huur van uw woning is volgens het puntensysteem?
Dit kunt u aanvragen bij Eigen Haard of zelf bereken aan de hand van het volgende formulier:
http://www.huurders.info/huurprijzen-en-woonlasten/bereken-uw-huur/rekenprogramma-puntentelling-woning/
 
Nadat het puntenaantal bekend is, kunt u a.d.h.v. de onderstaande tabel de maximale huurprijs bepalen:http://www.eigenhaard.nl/informatie-en-service/huurwoning/huur-en-betalen/huurverhoging#mijn-huur-is-verhoogd-maar-mijn-inkomen-is-in-2014-flink-gedaald-wat-kan-ik-doenhttp://www.eigenhaard.nl/informatie-en-service/huurwoning/huur-en-betalen/huurverhoging#mijn-huur-is-verhoogd-maar-mijn-inkomen-is-in-2014-flink-gedaald-wat-kan-ik-doenhttp://www.eigenhaard.nl/informatie-en-service/huurwoning/huur-en-betalen/huurverhoging#mijn-huur-is-verhoogd-maar-mijn-inkomen-is-in-2014-flink-gedaald-wat-kan-ik-doenhttp://www.huurders.info/huurprijzen-en-woonlasten/bereken-uw-huur/rekenprogramma-puntentelling-woning/shapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3